CD's van Crescendo

Laatste cd met solo van bariton Piet Baarssen

‘Morgen’ : nieuwe cd Crescendo met orkestbegeleiding Hineni Symfonie Orkest

‘Morgen’ is de veelzeggende titel van een nieuwe cd van het Chr. Urker Visserskoor Crescendo. Die nieuwe cd is in meerdere opzichten bijzonder.

- Medewerking wordt verleend door het Hineni Symfonie Orkest. Dit orkest met professionele musici speelt voor Israël, in het bijzonder om troost te brengen aan hen die lijden. Het Hineni Symfonie Orkest wil de inwoners van Israël door de universele taal van muziek tonen: we staan achter jullie, jullie hebben vrienden in Nederland, we bidden voor jullie en zo mogelijk helpen wij jullie.

- Begin dit jaar trad Pieter Heykoop aan als eerste organist van Crescendo. Tijdens het nieuwjaarsconcert in de Bovenkerk – met live-opname van de cd ‘Verwachtend uitzien’ – werd afscheid genomen van Harm Hoeve. ‘Morgen’ is de eerste cd van het Urker visserskoor met de Zeeuwse organist Heykoop. Als orgelsolo speelt Heykoop: ‘Groot is Uw trouw, o Heer’.

- Door de jaren heen heeft Crescendo tientallen geluiddragers opgenomen buiten Urk, met name in oude kerken in Bolsward, Hasselt en Kampen. ‘Morgen’ is echter opgenomen op Urk, de eerste cd-opname vanuit de jonge Ichthuskerk. De opname in de Ichthuskerk – verzorgd door STH Records uit Barendrecht - komt de verstaanbaarheid duidelijk hoorbaar ten goede. Crescendo zingt zogezegd ‘op de tekst’, het gaat in de eerste plaats om de inhoud: het rijke evangelie van Jezus Christus.

- ‘Morgen’ is een cd vol met niet eerder opgenomen nummers. De mooie en indringende teksten van de nummers ‘Morgen’, ‘Als de storm voorbij gaat’ en ‘Licht in mijn hart’ zijn geschreven danwel vertaald door koorlid Gerrit de Wit.

- ‘Morgen’ is de eerste Crescendo-cd met een solopartij van Bert van Slooten. In de mooie uitvoering van Psalm 107 ‘Looft de Heer gestadig’ (bewerking: André van Vliet) neemt Van Slooten de bas-solo voor zijn rekening.

- Veel is voor het eerst. Maar ‘Morgen’ is de laatste cd met onze eigen bariton-solist Piet Baarssen. Baarssen zingt met veel gevoel en op eigen verzoek ‘De Heilige Stad’ als vrije solo. ,,Dat is mooi: ik ben door dat stuk begonnen bij Crescendo, nu sluit ik er ook mee af’’, zegt hij erover in een interview in het RD. Dit jaar is Baarssen precies 25 jaar lid van Crescendo. Met zijn warme klank en persoonlijkheid heeft Piet de gave om harten te raken. Gelukkig blijft Piet wel koorlid.

Verwachtend uitzien

Cd Verwachtend uitzien cd van het jaar 2015

Onlangs is de cd Verwachtend uitzien van het Urker Visserskoor Crescendo uitgekozen door de klanten en bezoekers van Bestelmuziek.nu tot cd van het jaar 2015 in de categorie koorzang. De bezoekers en klanten van Bestelmuziek.nu konden een keuze maken uit acht koor-cd’s.
De meerderheid bracht hun stem uit op de cd Verwachtend uitzien, een prachtige live-opname vanuit de Bovenkerk te Kampen.

We feliciteren Crescendo van harte met deze mooie prijs, een prachtige waardering van de klanten en bezoekers van bestelmuziek.nu.

Een hartelijke groet,

Arend-Jan Wielink

Excellent Recordings

Crescendo live vanuit de Bovenkerk

De beleving van het Chr. Urker Visserskoor Crescendo en massale zamenzang komen bijzonder tot uiting op een live-cd. Waar kan die beter opgenomen worden dan in de imposante Bovenkerk van Kampen?

Op 17 januari zong Crescendo op uitnodiging van de organisatie NaarHetConcert in een volle Bovenkerk. Voor de organisatie was het een jubileumavond: het tiende nieuwjaarsconcert. Van die tien keer mocht Crescendo vijf keer meewerken.

De cd is opgenomen door Excellent Recordings uit Nunspeet. Crescendo en de samenzang worden afwisselend begeleid door de bekende organisten Harm Hoeve en Pieter Heykoop.

Jubileum 60 jaar Crescendo Dubbel CD

Ter gelegenheid van het jubileum is een samengestelde dubbel-cd uitgebracht waarop in al zijn variatie 60 jaar Crescendo te horen is. De 37 nummers zijn geselecteerd vanaf zowel lp's als cd's. Als solisten zijn te horen: wijlen Teun Schenk, Lammy de Bruin, Klaas Bakker, Jan Loosman en Piet Baarssen. Orgelbegeleiding is van: wijlen Jan Bonefaas, wijlen Feike Asma, wijlen Klaas Jan Mulder, Sander van Marion, Henk van Putten en Harm Hoeve. En verdere muzikale medewerking door Johan Bredewout (vleugel), Rensink Consort (strijkersensemble) en Brassband Valerius.

Wie is Hij

Opgenomen 14 mei 2011 j.l. in de Martinikerk te Bolsward.

Crescendo vanuit Kampen (live)

Op 16 januari 2010 gaf Crescendo een nieuwjaarsconcert in een bomvolle Bovenkerk

Crescendo zingt geliefde Psalmen ( CD )

De inhoud van de CD is exact gelijk aan het muzikale gedeelte van de DVD.

Crescendo zingt geliefde Psalmen ( DVD + CD )

AANBIEDING!

DVD met unieke beelden vanaf de Noordzeekotter ST 27 (Fam.Nentjes UK 47)

Tevens wordt de koorgeschiedenis hier op eigenwijze door enkele leden vertolkt.

Hier vind U een indruk van de beeldopname van Psalm 72/122.

Geluisfragmenten vind U bij bovenstaande CD.

Een bijzondere Psalmen-DVD  waarin ook de visserij (vanaf de Noordzeekotter UK 47) in beeld is  gebracht en waarop de koorgeschiedenis wordt vertolkt. Verder is de muzikale inhoud  exact gelijk aan de cd.

O woeste zee

Deze cd is opgenomen in de Matinikerk te Bolsward.

Stil tot God

Deze cd is opgenomen in de Grote Kerk van Harlingen op 10 mei 2003.

Gedenk aan mij ( Dubbel CD )

Beide cd's zijn opgenomen in de Grote Kerk te Hasselt.

m.m.v. Urker Vissersvrouwenkoor "Laus Deo" o.l.v. Frits Bode

't Scheepke onder Jezus hoede ( Dubbel CD )

Beide cd's zijn opgenomen in de Grote- of Stephanuskerk te Hasselt.

m.m.v. Chr. Urker Dameskoor "Laus Deo"

Distributie van CD's voor Crescendo:
Contact: Henk Mulder
Marsdiep 13